Ordförande: Sanna Hedén

Stuteriägande, köttlådeproducerande veterinär med förkärlek för knabstrupperhästen sedan tiotalet år. Driver Sanvic Knabstrupper tillsammans med Victor Svensson. Bor på gård i Västergötland där också ett antal knabstrupperhästar i olika åldrar och kulörer finns. Där bor också en kosseflock, ett par musjägare och två hundar. Vill att knabstrupperhästar ska komma fram och synas mer inom sporten och ute hos vanligt folk!Foto: Anna M Lönedal


 

Sofie Aronsson

Vice ordf: Sofie Aronsson

Jag har varit med i styrelsen sedan ett par år tillbaka, först som suppleant och senare sekreterare och nu vice ordförande. Jag köpte min första knabstrupper 2003 och sedan dess har skaran växt så nu bor här 3 knabstrupper och 1 oldenburgare. Jag tycker det är kul att ha en häst som syns i mängden och framförallt gillar jag knabstrupperns trevliga temperament. Kontakt: sofie@zeblina.se

 

Kassör: Birgitta Swenson

Jag har varit med i styrelsen alltsedan föreningen bildades, först som sekreterare och från 2008 som kassör. Jag har ägt Rufus, en lugn kille som lärde mig våga rida igen. Sen Sus af Aagaard som jag fick ha i 11 år och som fick 2 föl, Ofelia sedermera såld till Norge och vars avkomma Danilo "startade" Sanvic Knabstrupper, samt Eliza som såldes och nu rids i den högre skolan. Numera har jag inga egna djur men vid abstinens finns många i närheten.
Birgitta

 

Marianne

Ledamot: Marianne Sörensen

Jag har varit registrator i många år och har varit med i styrelsen sedan början 1990, först som kassör och sedan som redaktör ett 10-tal år. Jag har haft knabstrupper sedan 1978 då vi köpte första hingsten i Danmark. Vi har Stuteri Sackum som har varit aktivt med avel tills för ett par år sedan. Jag har kvar tre knabstrupperston som rids nu.

 

Suppleant: Victor Svensson

Håller på med kossor och hästar, ja naturligtvis knabstrupper. Är uppvuxen med häst och nu är det jag som har flest i familjen. Bor tillsammans med Sanna. Tycker om att köra hästar framför att rida dem. Försöker hjälpa till lite här och där i föreningen.
Suppleant: Victor Svensson

 

Ingela Björklund

Ledamot: Ingela Björklund

Jag har sysslat med hästar under större delen av mitt liv, och ramlade in på knabstrupper-rasen när jag köpte en hingst, Taijach Lynghöj, "Jacky", i början av 90-talet. Han blev godkänd för avel, och sedan var den karriären igång! Jag har intresse för framför allt dressyr, så aveln under mitt stuterinamn Midåkra är i första hand inriktad på gångartshästar med lite vettig storlek. Uppfödningen har hittills varit hyfsat lyckosam, med ett flertal diplomston, riksvinnare och guldbelönade hästar.

Nu bor jag på en gård på småländska höglandet tillsammans med sex knabstrupperhästar, som de flesta är barn, barnbarn eller barnbarnsbarn till Jacky. Jag har också sällskap av några stutar, ett par getter, hundar och katter, så det är inga problem att få tiden att gå när man är ledig. Även yrkesmässigt arbetar jag med djur, som djuskyddsinspektör på länsstyrelsen.

Jag har engagerat mig i Svenska Knabstrupperföreningen från början, under många år som ordförande och nu som vanlig ledamot."


 

Ledamot: Eva Hellberg

Har hållit på med hästar väääldigt länge, som instruktör sedan 1972. Kom i kontakt med knabstrupperrasen genom Anders Karlsson, uppfödare av den tigrerade russhingsten Orusst 433 (som min dotter Camilla ridit och tävlat) på tidigt 1990-tal. Sedan har vi(läs Camilla) köpt knabstrupperstoet Sidiggi, från Stutteri Lynghöj i Danmark, som så småningom hamnade hos vår nuvarande orförande. Jag har själv tävlat medelsvår dressyr och LA hoppning. Jag verkar som tränare i såväl dressyr som hoppning, men har dessvärre fortfarande ingen egen knabstrupper, men drömmer om en Conettiavkomma med drömgångarter.........
Ledamot: Eva Hellberg